Előfizetői tartalom

Súlyos hadakozás indult az olajkartell és 80 ország között

Portfolio
Konfliktus támadt a világ országai között a fosszilis tüzelőanyagok javasolt fokozatos kivonása miatt a dubaji COP28 csúcstalálkozón, ami veszélyeztetheti a globális felmelegedésről szóló tárgyalásokat. Az olajtermelő országok határozottan ellenzik a tervezetet, miközben még az olyan nagy felhasználók, mint Kína is készek engedni bizonyos területeken.

A dubaji COP28 csúcstalálkozón erős vita támadt a világ országai között. Az OPEC+ több tagja – köztük Szaúd-Arábia és Oroszország – is ragaszkodott ahhoz, hogy a konferencia kizárólag a szennyezőanyagok kibocsátásának csökkentésére összpontosítson, ne pedig az azt okozó fosszilis tüzelőanyagok kivezetésére. Ezzel szemben legalább 80 ország, köztük az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés