Előfizetői tartalom

Defláció van a műszaki termékek piacán – Halomban állnak a raktárkészletek

Defláció van a műszaki- és elektronikai cikkek piacán, amelyhez sok globális tényező vezetett, többek között a csökkenő kereslet, a mérséklődő fuvarozási költségek és a stabilizálódó forintárfolyam – mondta a Portfolio-nak Fazekas Bálint, a magyar Euronics ügyvezető igazgatója. Az interjúból kiderül az is, hogy az emberek hogy költötték el az elmúlt évek állami juttatásait és hogy 2024-ben emelkedni fognak-e az árak ezen a piacon.

Hogyan változott a műszaki cikkek ára idén? Az Euronics piacán, tehát az háztartási gépek és szórakoztató-elektronikai termékek körében 2023 első félévében 7 százalékos volt az átlagos infláció éves bázison. Júliustól szeptemberig az árak már nem voltak magasabbak, mint az előző év hasonló időszakában, októberben éves alapon már árcsökkenés volt, az árak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés