Előfizetői tartalom

Elárulta a kormány, miért szűnik meg az Országos Meteorológiai Szolgálat

Portfolio
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) átalakulásával és az új HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. létrehozásával Magyarország hatékonyabb és korszerűbb meteorológiai előrejelző szolgáltatásokra számíthat a zöld átállás támogatásában. Az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Czepek Gábor, szerint a szervezet megújulása kulcsfontosságú a környezetkímélő energiaforrásokra való áttérés, az energiahatékonyság és az agrárium területén – derül ki a tárca közleményéből.

A kormány egy friss döntése értelmében idén év végén megszűnik az Országos Meteorológiai Szolgálat, majd a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. veszi át a feladatait 2024. január 1-jétől. A változások kiterjednek a meteorológiai tevékenységet végző szervezetek működésére és a nemzetközi meteorológiai feladatok ellátására is. A HungaroMet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés