Előfizetői tartalom

Elárulta Zelenszkij, miről beszélgetett Orbán Viktorral

Portfolio
Nagyon őszinte, illetve szókimondó beszélgetésem volt Orbán Viktor magyar kormányfővel az új agrentin elnök beiktatási ünnepsége keretében – ezt a két szót használta a Telegramon és az X-en közzétett videóiban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a tárgyalások jellemzéseként. Előbbi videóban azt is jelezte: továbbra is arra számít, hogy az uniós tagállamok a csütörtök-pénteki EU-csúcson pozitív jelzést adnak majd az ukrajnai csatlakozási tárgyalások megkezdésére. Ez azért lényeges, mert ez csak egyhangú jóváhagyással, tehát a belengetett magyar vétó félretételével lenne lehetséges. Az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós pénzügyi csomagról is pozitív döntésre számít Zelenszkij az Európai Bizottság elnökével folytatott friss egyeztetése nyomán, ami akkor is lehetséges, ha ezen a téren kitartana a magyar vétó, mert azt meg lehetne kerülni.

Arról, hogy legalább egy 20 másodperces, intenzív gesztusokkal teli egyeztetés zajlott a magyar és az ukrán vezető között az argentin elnök beiktatási ünnepsége apropóján, tegnap este már beszámoltunk nemzetközi hírügynökségi tudósítások, egy hivatalos argentin Youtube-csatorna közvetítése, illetve az ukrán elnöki hivatal fotói alapján. Vasárnap este Orbán Viktor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés