Előfizetői tartalom

Nem nyilvános kormányhatározatban dőlt el: nem Orbán Viktor dönt már a bérekről

Portfolio
Az RTL.hu szerint egy nem nyilvános kormányhatározat megszüntette azt a korábbi gyakorlatot, miszerint csak Orbán Viktor jóváhagyásával lehetett plusz juttatásokat adni a dolgozóknak a kormányzati szerveknél. Az új döntés értelmében minden minisztériumnak meghatározza egy kvóta, hogy hány alkalmazottnak adható pénz a teljesítménye elismerése céljából. Ez a változás azonban azt eredményezheti, hogy a kiválasztottaknak emelkedik a bérük, míg a többi dolgozón nőhet a terhelés, de a fizetésük reálértéke csökken.

A cikk szerint korábban Orbán Viktor jóváhagyása kellett ahhoz, hogy valaki plusz juttatást kapjon a minisztériumokban, azonban néhány hónapja már a tárcák dönthetnek az extra pénzekről egy bizonyos létszám erejéig. Az erről szóló kormányhatározat nem nyilvános, ahogy az emelésekről szóló döntések sem azok, de ezek tartalma több tízezer embert is érinthet. Az RTL.hu...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés