Előfizetői tartalom

Megütheti a magyar gazdaságot a német autógyártók nagy gondja – figyelmeztetést adott ki Nagy Márton

Portfolio
Borzalmas gazdasági hatásai lehetnek Európában annak, hogy az uniós támogatási szabályok nem kellően rugalmasak az elektromos autógyártók megsegítésére, és ennek negatív hatásai megüthetik a magyar gazdaságot is – figyelmeztetett a Bloombergnek adott interjúban Nagy Márton. A gazdaságfejlesztési miniszter mindennek kivédésére azt szorgalmazza, hogy a Stabilitási és Növekedési Paktum most zajló reformtárgyalásai során adjanak rugalmasabb támogatási kereteket az európai elektromos autógyártóknak, hogy fel lehessen venni a versenyt a kínai és amerikai támogatási keretekkel és csökkenteni lehessen a versenyhátrányt.

A miniszter érvelésének lényege, hogy jelentős a versenyhátránya Európának a sokkal bőkezűbb állami hátterű elektromos autótámogatási rendszerekkel szemben és ezen változtatni kell, mert különben borzalmas gazdasági hatások, túlkapacitások, leépítések jönnek, amelyek mind megüthetik a magyar gazdaságot. Ennek oka, hogy még a német autógyártók is kiárazódnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés