Előfizetői tartalom

Orbán Viktor a Parlamentben mondta el, miért blokkolja Ukrajna EU-csatlakozását

Portfolio
A szerdai parlamenti ülés reggel 9 órakor az Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről című előterjesztéssel kezdődött. Ebben a vitában szólalt fel Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint Ukrajnával kivételezik az Európai Unió, nem tartják be az uniós szabályokat. Szerinte ha ez így megy tovább, akkor az unió megszűnik létezni. Arról is beszélt, hogy keleti szomszédunk esetleges uniós tagsága mit okozna az uniós források tekintetében: hét év alatt 190 milliárd euróra lenne jogosult.

A miniszterelnök az Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről szóló kormánypárti javaslat általános vitájában szólalt fel az országgyűlésben. Ez részrehajlás Orbán Viktor szerint Üdvözöljük és fontosnak tartjuk, hogy érdemi vita folyhat a magyar parlamentben Ukrajna uniós csatlakozásáról. Nem babra megy a játék. Ez az ügy egész Európa jövőjét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés