Előfizetői tartalom

Lagarde az EKB döntése után: A kamatvágás még szóba sem került

Portfolio
Tegnap a Fed tartott kamatdöntő ülést, ma az Európai Központi Bankon a sor. A közlemény 14:15-kor érkezett, kiderült belőle, hogy az EKB nem változtatott az irányadó kamatokon, de bejelentette, hogy 2024 második felétől kisebb mennyiségben fekteti be újra lejáró kötvényeiből felszabaduló összegeket, azaz mennyiségi szigorítást hajt végre. Megérkeztek a friss előrejelzések, amelyekből látszik, hogy az EKB szerint romlott a gazdasági helyzet. Christine Lagarde elnök a sajtótájékoztatón meglepően szigorú hangnemet ütött meg.

2023. december 14. 15:31 Megosztás Véget ért az esemény A mai esemény legfontosabb tanulságai: az EKB változatlanul hagyta a kamatokat, az irányadó betéti ráta továbbra is 4% maradt. A jegybank kissé lefelé módosította inflációs előrejelzését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés