Előfizetői tartalom

Összejött a nagy brüsszeli alku az árampiaci reformról

Portfolio
Ma hajnalra összejött a villamosenergia-piac szerkezetének reformjáról szóló előzetes politikai alku a tagállamokat tömörítő Tanács és az Európai Parlament delegációja között, így innentől már csak formalitásnak számít, hogy az alkuból jogszabály is legyen. A reformot előterjesztő Bizottság külön közleményben üdvözölte a jó hírt.

A Bizottság az elmúlt másfél év durva gáz- és áramár emelkedésének kellemetlen tapasztalatai, és a megújuló energiás megoldások terjedésének elősegítése érdekében állt elő idén tavasszal az árampiac szerkezetének reformjával. Az elmúlt hónapokbeli tárgyalásokon arra törekedtek a felek, hogy az alku még a mostani spanyol soros elnökség mandátuma alatt összejöjjön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés