Előfizetői tartalom

Folytatódik a brüsszeli korrupciós botrány: marokkói diplomatát hallgattak ki

MTI
A belga rendőrség egy marokkói diplomatát hallgatott ki hazájában az Európai Parlamentet érintő korrupciós botrány miatt elrendelt nyomozás részeként - tájékoztatott a Le Desk című, francia nyelvű marokkói hírportál vasárnap. Noha a hivatal nem kívánja megerősíteni a diplomata személyazonosságát, információk szerint a Rabatban kihallgatott diplomata Abderrahím Atmún volt, aki szoros kapcsolatban állt Pier Antonio Panzeri volt olasz szocialista EP-képviselővel.

A beszámoló szerint a kihallgatás azon vizsgálati nyomozás része, amelyet a belga rendőrség az Európai Parlamentet érintő korrupciós botrányba keveredett, azóta leváltott szocialista alelnöke, Eva Kaili ügyében, titkosszolgálati jelentések alapján indított 2022 decemberében.     "A belga nyomozók ezen a héten Marokkóba utaztak az ügyben illetékes vizsgálóbíróval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés