Előfizetői tartalom

Harmadjára is Szíszi győzött a választáson

MTI
Egyiptomban Abdel-Fattáh esz-Szíszi jelenlegi államfő nyerte meg az elnökválasztást - jelentette be az ország választási bizottsága hétfőn. Hosszam Baghat, az Egyiptomi Kezdeményezés a Személyi Jogokért (EIPR) nevű civil szervezet vezetője kijelentette: valójában nem volt választás, Szíszi az egész államapparátust és a biztonsági szerveket is bevetette, hogy egyetlen komoly jelölt se indulhasson ellene.

A tájékoztatás szerint Szíszi a szavazatok 89,6 százalékát kapta meg a december 10-12-én tartott választáson. Ez lesz az államfő harmadik mandátuma. Szíszit először 2014-ben, majd 2018-ban választották elnökké, mindkét alkalommal a szavazatok 97 százalékával. A választási bizottság által közzétett adatok szerint a szavazásra jogosult 67 millió állampolgár 66,8 százaléka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés