Előfizetői tartalom

Újabb nagy európai gazdaság zuhanhat recesszióba

Portfolio
Az Egyesült Királyság gazdasága maradhatott a recesszióban, mivel a korábbi bruttó hazai termék (GDP) becsléseket várhatóan lefelé módosítják majd. A harmadik negyedévre vonatkozó első becslések nulla közeli növekedést mutattak, de a vártnál gyengébb kiskereskedelmi adatok miatt több elemző is kongatja a vészharangot, ami közelebb viheti az országot a technikai recesszióhoz.

A pénteken közzéteendő felülvizsgált GDP-adatok várhatóan azt mutatják majd, hogy az Egyesült Királyság recesszióba zuhant. Mindez kihívást jelent Rishi Sunak miniszterelnöknek, aki hamarosan el kell kezdje újraválasztási kampányát. Viszont egyre valószínűbb, hogy a Bank of England kamatcsökkentésbe kezd majd – írja a Bloomberg. A közgazdászok arra számítanak, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés