FONTOS Jaksity György: A pénz romlott természete
 
Előfizetői tartalom

Épp csak meg nem szólal majd az új magyar útszakasz, azért lesz olyan drága

MTI
|
Portfolio
Harminckilenc híd és négy völgyhíd is épül majd azon a 31 kilométeres gyorsforgalmi úton, amely végre Zalaegerszeget is bekapcsolja a magyar autópálya-hálózatba. Az M76-os gyorsforgalmi út így nem a legdrágább autópálya lesz Magyarországon, hanem az eddigi legnehezebb domborzati viszonyok között megépülő, legkorszerűbb hazai gyorsforgalmi útszakasz – adott magyarázatot az Építési és Közlekedési Minisztérium a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő M76-os főút elsőre horrorisztikusnak tűnő költségeire.

A minisztérium közleménye szerint ugyanis olyan elemei lesznek az útszakasznak, mint a mozgatható terelőfal rendszer, a Rolling Barrier "görgős korlát" védelmi rendszer, a Blue System "drótkötél korlát" rendszer, motoros alácsúszásgátló rendszer, a szemből történő útra hajtásra figyelmeztető rendszer, valamint okos világítás, napelemek, de valós idejű szenzorok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés