Előfizetői tartalom

Az MNB alelnökét nevezték ki a közép-európai bankfelügyelők szervezetének élére

Portfolio
A tagok szavazata alapján az MNB felügyeleti és fogyasztóvédelmi alelnöke irányíthatja egy éven át elnökként a Közép- és Kelet-Európai Bankfelügyelők Csoportját (KKBCS). Az Európai Bankhatóság igazgatótanácsi tagi posztjának elnyerését követően így ismét rangos európai megtiszteltetésben részesült a magyar jegybank. A KKBCS elnökség – amelynek keretében jövőre Budapesten tartják meg a szervezet éves konferenciáját – második fele ráadásul egybeesik Magyarország soros uniós elnökségének időszakával is.

A 24 állam 25 bankfelügyeleti hatóságát képviselő Közép- és Kelet-Európai Bankfelügyelők Csoportjának (KKBCS) tagjai Kandrács Csabát, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti és fogyasztóvédelmi alelnökét választották meg a szervezet soros elnökévé. A kinevezés egy évre, 2024. december 15-ig szól. A KKBCS új elnöke a szervezet tagjainak december 15-én kiküldött üdvözlő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés