Előfizetői tartalom

Ez most a durva magyarországi járvány legnagyobb veszélye

A korábbi években nem volt példa ilyen mértékben tomboló járványra Magyarországon, mint ezekben a hetekben és napokban. A koronavírus legújabb változatai mostanra sokkal enyhébb lefolyásúvá váltak, így már nem tartjuk számon épp hányadik Covid-hullámban vagyunk és nehéz megkülönböztetni azt is, hogy a koronavírus mellett milyen betegségek érintik most tömegesen a magyarokat. Egy ilyen fertőzési hullámnak azonban vannak rövid távú negatív következményei is, a nagyarányú dolgozói kiesés, ami akár a gazdasági aktivitásra is rányomhatja a bélyegét. Ilyen esetekben az egyéni védekezés mellőzése csak olaj a tűzre.

Múlt héten sem csillapodott a járványhelyzet Magyarországon: a 49. héten tovább emelkedett az influenzaszerű tünetekkel, valamint az akut légúti fertőzéssel orvoshoz fordulók száma. 100 ezer lakosra vetítve mostanra már sokszorosan rosszabb a helyzet a járvány terjedése szempontjából, mint a korábbi szezonokban. Az elmúlt napok híráramlása alapján a helyzet nem javult idehaza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés