Előfizetői tartalom

Karácsony szerint a kormány hadüzenetet küldött Budapestnek

Portfolio
A városvezetés ismét a sajtóból értesül a kormány Budapest-bérletet felszámoló javaslatáról, majd a különböző egyeztetéseken a kormány képviselői kollégáikkal is közölték, hogy felrúgnák a megállapodásokat. Ez a lépés azt eredményezi, hogy félmillió ember sokkal drágábban kapna alacsonyabb színvonalú szolgáltatást, miközben az államnak, vagyis az adófizetőknek ugyanannyiba kerülne - idézi a Népszava a főpolgármestert, aki csütörtökön tartott sajtótájékoztatót.

Az ügy előzménye, hogy nem hosszabbítják meg a 2023. december 31-én lejáró szerződéssel létrejött úgynevezett hibrid modellt a HÉV-vonalak és járatok, illetve az agglomerációs buszjáratok üzemeltetését illetően. A jövőben csak a MÁV vagy a Volán által értékesített jegyekkel vagy bérletekkel lehet használni a vonatokat, héveket és a buszokat Budapesten és az agglomerációban. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés