Előfizetői tartalom

Berobbant a geotermikus kutatások területe Magyarországon

Portfolio
Az egy évvel ezelőtt átalakított geotermikus energiakutatási területnek látványosak az eredményei, mert azóta közel 100 kérelem érkezett be, és 39 kutatási projektet már jóvá is hagyott az illetékes hatóság – emelte ki pénteki közleményében az Energiaügyi Minisztérium. A cél az, hogy az éves magyar földgázfogyasztás akár 15-20%-át ki lehessen váltani a mindig rendelkezésre álló megújuló energiaforrásból, és így az ország energiaszuverenitása erősödjön, és a geotermia a hazai zöldgazdaság egyik húzóágazata legyen.

A közlemény emlékeztet rá, hogy az Országgyűlés tavaly decemberben fogadta el a geotermikus energia kutatásának, kinyerésének és hasznosításának új jogszabályi kereteit, a törvény pedig a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságára (SZTFH) bízta a geotermikus energia kinyerésének és energetikai hasznosításának engedélyezési és felügyeleti hatásköreit. Megállapítják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés