Előfizetői tartalom

Felpörgött a brit autógyártás a tavalyi beszakadás után

MTI
Több mint hat évtizedes mélypontra szakadt tavaly a brit autógyártás volumene, és az alacsony bázishoz képest idén sorozatban már a tizedik egymást követő hónapban nőtt éves alapon a kibocsátás, novemberben immár 14,8%-os volt a bővülés mértéke, hiszen 91 923 autót gyártottak – derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapjára pénteken felkerült statisztikából.

Az idei első tizenegy hónapban 843 345 autó készült az Egyesült Királyságban, 16,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Ez jelentős bővülésnek tűnik, de érdemes tudni, hogy Nagy-Britanniában tavaly több mint hat évtizede a legkevesebb, 775 014 autót gyártottak, 9,8 százalékkal kevesebbet a 2021-esnél. Idén novemberben a belföldi piacra 13,4 százalékkal több, 22...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés