Előfizetői tartalom

Kihirdették: ilyen lesz Nagy Márton kibővített Nemzetgazdasági Minisztériuma

Portfolio
A péntek reggel kiszivárgott híreknek megfelelően január elsejétől változik Nagy Márton miniszter feladat-, és hatásköre a Magyar Közlöny esti számában megjelent kormánydöntés értelmében. Tárcája jövőre már a Nemzetgazdasági Minisztérium nevet viseli az eddigi Gazdaságfejlesztési Minisztérium helyett. Érdekessége a változásoknak, hogy a gazdaságfejlesztési feladatköre kibővül a makrogazdasági elemzések és előrejelzések területtel, és ez a terület megtalálható a Pénzügyminisztériumban is Varga Mihály alatt. Cikkünk megjelenése után a Honvédelmi Minisztérium kiegészítést küldött.

A péntek esti közlönyben hivatalossá váltak a korábban két részletben kiszivárgott információk a jelenlegi Gazdaságfejlesztési Minisztérium jövőjét illetően. Ezentúl Nagy Márton alatt még jobban összpontosulnak a gazdasági ügyek, a mostani feladat- és hatáskör-átsorolások után gyakorlatilag szinte minden fontosabb gazdasági ág a nemzetgazdasági miniszterhez tartozik....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés