Előfizetői tartalom

Itt az újabb jele, hogy harapnak az amerikai kamatok

Portfolio
Az amerikai ünnepi kiskereskedelmi forgalom 3,1%-kal emelkedhetett a Mastercard jelentése szerint, ami alacsonyabb az előrejelzett 3,7%-os növekedésnél, az infláció és a magasabb kamatlábak közepette – írja a Reuters. Az előző év azonos időszakához képest azonban jelentős a lassulás, ami annak a jele, hogy a kamatemelések fékezik a gazdaságot.

A Mastercard jelentéséből kiderült, hogy az Egyesült Államokban a kiskereskedelmi forgalom 3,1%-kal nőtt november 1. és december 24. között, ami a kiskereskedők számára az ünnepi forgalom jelentős részét teszi ki. Ez a növekedést a fogyasztóknak köszönhető, akik az utolsó pillanatban, kiterjedt akciók közepette keresték a karácsonyi ajánlatokat. Ez a növekedési ütem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés