Előfizetői tartalom

Tisztítótűz söpört végig a kriptopiacon, de sokan örülhetnek neki

Cégvezetők letartóztatás, vállalati csődök és tömeges elbocsátások. Nagyjából ezekről szólt a kriptopiac elmúlt 1-2 éve, és mégis, a negatív kicsengés ellenére egy összességében pozitív folyamatot láthattunk. A kriptopiac kezdeti, Vadnyugatra hajazó jellege egyre inkább kezd elveszni, és átveszi a helyét egy szabályozott, hagyományos tőkepiacokra hajazó struktúra. Ehhez viszont elengedhetetlen az a tisztítótűz, amely végigsöpört az iparágon, és amelynek köszönhetően kihullottak a csontvázak a szekrényből. Az iparág üdvöskéinek tartott Sam Bankman-Fried (FTX) és Changpeng Zhao (Binance) letartóztatása is végső soron azt a cél szolgálja, hogy a befektetők egy átlátható, szabályozott piacon tudjanak kereskedni. Egy felmérést készítünk a témában a Portfolio-n, töltsd ki te is a kérdőívet!

Tisztítótűz Pénzmosás, alig lekövethető tranzakciók, átverések, csalások és még sorolhatnánk mi jut eszébe nem kevés embernek, ha a kriptopiacra gondol. Ez nem véletlen, hiszen a felsoroltakra bőven akadtak példák a távoli és sajnos a nem túl távoli múltban. Abból adódóan, hogy a kriptopiacot elindító bitcoin egy alternatív, a bankrendszertől független fizetési rendszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés