Előfizetői tartalom

Tisztázták a Mol pozsonyi finomítója körüli kérdéseket

Portfolio
Bár az Európai Bizottság már elfogadta a Mol pozsonyi finomítójának átalakítására adott, ez év végi határidő meghosszabbítását, végső döntés azonban a Népszava szerint nem született az ügyben, ezért felmerültek a Slovnaft 2024-es termelésével kapcsolatos aggályok. Az olajtársaság azonban megkeresésünkre tisztázta a helyzetet: közölték, hogy a derogációt hivatalosan is meghosszabbították, a hatályát 2024 december 5-ig tolták ki.

Szijjártó Péter még december közepén, az Oroszországgal szembeni tizenkettedik szankciós csomag vitája kapcsán közölte, hogy az Európai Bizottság szintjén meghosszabbításra került az a december 5-én lejárt mentesség, amely alapján a Mol finomított orosz kőolajból készült terméket exportálhatott a cseh és a horvát piacra - akkor Szijjártó úgy fogalmazott, hogy a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés