Előfizetői tartalom

A Pfizer Covid-készítményeiről fájdalmas bejelentést tettek

Portfolio
Az EU-s egészségügyi statisztikákból kiderült, hogy a Pfizertől beszerzett Covid-19 vírusellenes készítmények tömkelege veszett kárba a forgalmazás szigorú ellenőrzése miatt. A pozitív Covid-teszt után röviddel beadandó gyógyszer az Egyesült Államokban könnyebben hozzáférhető volt, mint Európában, ahol csak az idősek és a kockázati csoportokba tartozók vehették igénybe a készítményt. Több mint egymilliárd dollár értékben vesztek kárba a fiolák. Aggályok merültek fel a Paxlovid más gyógyszerekkel való kölcsönhatásaival kapcsolatban is, ami miatt az orvosok csak ritkábban merték alkalmazni a terápiás készítményt.

Az Airfinity elemzőcsoport adatai szerint az európai országok, köztük az Egyesült Királyság, Franciaország, Spanyolország és Olaszország hiába vásárolt nagy mennyiségben a Pfizer koronavírus elleni gyógyszeréből, több mint 1,5 millió adag, mintegy 1,1 milliárd dollár értékű Paxlovid szavatossága járt le annak ellenére, hogy a felhasználási idő hat-tizenkét hónappal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés