Előfizetői tartalom

Az orosz olajhajók segítségére siethetett Kína

Portfolio
Számos orosz olajszállító hajó vesztegelt korábban India előtt, most azonban úgy néz ki, hogy legalábbis ideiglenesen megoldódhatott a probléma, miután elindultak a szállítmányok kelet felé. A fennakadást részben az új amerikai szankciók életbe lépése okozza, melyeknek köszönhetően az egyik legnagyobb felvevőpiacnak számító India képtelen dollárban fizetni az orosz olajszállítmányokért.

Öt hajó - az NS Commander, a Sakhalin Island, a Krymsk, a Nellis és a Liteyny Prospect - mindegyike az orosz Távol-Keletről származó Sokol olajat szállít a fedélzetén, a vonatkozó hajókövető adatok szerint az összes egység elindult és 7-10 csomós sebességgel halad a Malakka-szoros felé. A hatodik, szintén a Sokol-szállítánnyal rendelkező NS Century még mindig Srí Lanka közelében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés