Előfizetői tartalom

Rekordévet zárt az olajexport, de elindult a visszaesés

Portfolio
Oroszország az évet a tengeri nyersolajexport jelentős emelkedésével zárta, amely november eleje óta a legmagasabb szintet érte el. Azonban már a májusig tartó időszaknál jóval alacsonyabb volt a heti olajkivitel, és további zsugorodásra lehet számítani az orosz tengeri exportban. Az európai vevőket Kína és India váltotta fel, de a két ország nyomott áron vásárolt Moszkvától – derül ki a Bloomberg cikkéből.

A december 31-én véget ért négy hét alatt körülbelül napi 3,46 millió hordót szállítottak az orosz kikötőkből, ami 230 000 hordó/napos növekedést jelent a december 24-én véget ért időszakhoz képest. A változékonyabb mérőszámnak számító heti átlag 560 000 hordó/nap figyelemre méltó ugráson ment keresztül, elérve a 3,78 millió hordót. Ezzel rekordévet zárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés