Előfizetői tartalom

Csecsemőkre életveszélyes vírus terjed, új oltási programot sürgetnek

Portfolio
A nirsevimab nevű új antitest-kezelés ígéretes eredményeket mutatott a csecsemők körében a légúti szinciális vírus (RSV) okozta kórházi kezelések visszaszorításánál. A gyerekekre akár életveszélyes vírus egyre gyorsabban terjed, ezért lehet fontos az oltás – amely egyben terápiás készítmény is – felvétele a szakértők szerint.

Az RSV (Respiratorikus Szinciciális Vírus) egy olyan vírus, amely alsó- és felső légúti fertőzést okoz, beleértve a hörgő- és tüdőgyulladást is. Ez a vírus minden korosztályban előfordulhat, de leggyakrabban gyermekeknél jelentkezik. Általában a kétéves kor előtt a legtöbb gyermek átesik az első fertőzésen, és ezután ismételt fertőzések következhetnek. Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés