Előfizetői tartalom

Már a kamatcsökkentésről beszéltek a Fed legutóbbi ülésén, de nem sok derült ki arról, mikor kerülhet rá sor

Portfolio
A Federal Reserve jegybankárai decemberi ülésükön arra a következtetésre jutottak, hogy 2024-ben már valószínűleg sor kerülhet kamatcsökkentésre az Egyesült Államokban. A legutóbbi ülésen készült és szerdán közzétett Fed-jegyzőkönyv viszont nem sokat árul el azzal kapcsolatban, hogy erre pontosan mikor kerülhet sor – írja beszámolójában a CNBC.

A Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) arról döntött a legutóbbi ülésen, hogy az irányadó kamatlábat változatlanul 5,25% és 5,50% közötti sávban tartja. A Fed jegyzőkönyvéből egyben az is kiderült, hogy a tagok 2024-ben 75 bázispontos kamatvágást prognosztizálnak, amennyiben tényleg így lesz, akkor az irányadó ráta 4,5-4,75 százalékra csökkenhet év végére. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés