Előfizetői tartalom

Mire számíthatunk péntektől a benzinkutakon?

Portfolio
Lakossági szempontból jól indul az év az üzemanyagárakat tekintve, írja a holtankoljak: péntektől a gázolaj nagykereskedelmi, azaz beszerzési ára bruttó 10 forinttal csökken, a benzin beszerzési ára a héten nem változik. A kiskereskedelmi árak alakulása azonban jelentősen eltért az elmúlt időszakban a nagykereskedelmi árak változásától, ezért nehéz megmondani, hogy pénteken milyen árakra számíthatunk a benzinkutak totemoszlopain.

Az elmúlt időszakban a kiskereskedelmi árak alakulása jelentősen eltért a nagykereskedelmi árak változásától az üzemanyag árak tekintetében, köszönhetően többek között a Mol döntésének, miszerint az idén bevezetésre kerülő jövedékiadó-emelést két lépésben juttatják érvényre. A hazai olajtársaság lépése a vonatkozó adatok alapján piacmeghatározónak bizonyult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés