Előfizetői tartalom

Elmozdult mélypontjáról a kiskereskedelem

Portfolio
Az eddigiekhez képest jelentősen nőtt a kiskereskedelmi forgalom novemberben, ami azt jelentheti, hogy a forgalom elmozdult a mélypontjáról. Jelentős visszapattanásra azonban még várni kell, utóbbi januárban jöhet, hiszen már megérkezett a bankszámlákra az emelt összegű minimálbér és garantált bérminimum. Éves bázison még mindig jelentős a csökkenés, a tavalyi Black Friday szerényebb lehetett, mint a 2022-es.

A kiskereskedelmi forgalom 0,8 százalékkal emelkedett novemberben az előző havihoz képest a szezonális és naptárhatással kiigazított adat szerint. Ez azt jelenti, hogy a forgalom elmozdult mélypontjáról. Havi bázisú emelkedésre ezzel együtt csak négyszer volt példa 2023-ban, amelyet rendszerint visszaesés követett. Jelentős emelkedésre ugyanakkor csak idén lehet számítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés