Előfizetői tartalom

Fontos hírt közölt az Energiaügyi Minisztérium a magyar háztartások számára

Portfolio
Az ismét téliesre forduló időjárás nem veszélyezteti a hazai fogyasztók biztonságos ellátását, olvasható az Energiaügyi Minisztérium bejegyzésében. Kifejezetten magas gázkészlettel rendelkezik Magyarország a fűtési szezonban, a fogyasztásarányos rangsorban a harmadik legjobban állunk az EU országai közül.

Jól alakulnak a gázkészletek

A szinte teljes tárolói kapacitást elfoglaló gázkészlettel vágott neki Magyarország a fűtési szezonnak, olvasható az Energiaügyi Minisztérium Facebook-bejegyzésében. A hazai gáztárolók töltöttsége most 86 százalék körül alakul, azon a szinten, ahol legutóbb augusztus közepén járt - ahogy az a lenti grafikonon is látható, ez jóval magasabb az elmúlt 10 év átlagos értékénél, és megközelíti a mögöttünk álló 10 évben tapasztalt legmagasabb szintet.

Az EM kiemeli:

nyár végére elértük az uniós előírás szerint csak novemberre teljesítendő 90 százalékot.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés