Előfizetői tartalom

Gázellátás kontra környezetrombolás: mi lesz az első szlovák LNG-terminállal?

Portfolio
Hamarosan megépülhet az első LNG-terminál Szlovákiában, a cseppfolyósított földgáz tárolására alkalmas komplexum a pozsonyi teherkikötőben, a városközpont közelében kaphat helyet. A környezetvédelmi miniszter megadta az engedélyt, környezetvédők azonban tiltakoznak a beruházás ellen, mivel úgy vélik, az építkezés veszélybe sodorhatja a Párizsi Megállapodásban vállalt klímacélok teljesítését - írja az Infostart.

Tomáš Taraba szlovák környezetvédelmi miniszter megerősítette, hogy Szlovákia első LNG-terminálja a pozsonyi Kikötői híd szomszédságában épülhet meg, a Duna által körülölelt 5500 m2-es területen. A szlovák állam uniós források felhasználásával építené meg a terminált, melynek tervezett átadása 2026-ra tehető. Az építkezés összköltsége meghaladja a 40 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés