Előfizetői tartalom

Már kiszámolhatod, mennyi vizet használsz el naponta - Sokkal többet, mint gondolnád

Portfolio
Egy ruha elkészítése 20 ezer, a boltban vásárolt kiló marhahús előállításához pedig több mint 15 ezer liter víz felhasználására van szükség - hívja fel a figyelmet a vízpazarlásra a Finish keddi közleményében. A cég által közzétett kalkulátorral bárki megnézheti, mennyi vizet használ el naponta: a vállalat szerint 7000 liter alatt már egész jók vagyunk.

Egy négyfős család ma Magyarországon naponta akár 500-800 liter vizet is elfolyat a szokásos tevékenységeivel: például egy teli kád 120 liter vizet igényel, míg ha a zuhanyzó alá állunk, akkor 40 liter is elég a tisztálkodáshoz. Hasonlóképpen, ha folyóvízzel mosogatjuk el edényeinket, sokkal több vizet pazarlunk el, mint mosogatógéppel, a kézi mosogatás során ugyanis átlagosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés