Előfizetői tartalom

Kapkodták az új Toyotákat a magyarok

MTI
A Toyota tavaly 14,6 százalékos növekedéssel rekordot jelentő 17 300 darab jármű eladását regisztrálta az új személyautók és kishaszongépjárművek együttes magyarországi piacán. Ez 13,5 százalékos piaci részesedést hozott számára, 1,8 százalékponttal magasabbat a 2022. évinél - közölte a márka magyarországi importőre, a Toyota Central Europe.

A japán autómárka arról számolt be, hogy magyarországi eladásainak 38 százalékát tették ki a magánszemélyek vásárlásai, és 62 százalékát a vállalati flották számára történő értékesítések. A Toyota modelljeiből a magánvásárlóknak 6560 darabot értékesítettek a márkakereskedések, 4,5 százalékkal többet, mint az előző évben. Ebben a szegmensben a piaci részesedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés