Előfizetői tartalom

Indul az energiamegtakarítások tőzsdei kereskedelme Magyarországon

Portfolio
A CEEGEX Zrt. földgáz-piaca mellett 2024-től új tőzsdét indít. Az első negyedévben induló hazai EKR (Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer) szervezett piac lehetőséget teremt a hitelesített energiamegtakarítások tőzsdei kereskedelmére, egyúttal az energiahatékonysági kötelezettségek teljesítésére. A tőzsdéhez való csatlakozás lehetősége megnyílt, az első felhasználói tesztekre is le lehet már adni a jelentkezést - tájékoztatta a Portfoliot a CEEGEX Zrt.

Az Európai Unió és Magyarország klímacéljaival és energiastratégiájával összhangban jött létre az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) 2021. január 1-én, melynek célja, hogy az energiaszolgáltatókon keresztül ösztönözze az energiamegtakarítások piaci alapú létrehozását. A jogalkotó által kijelölt kötelezettek közé tartoznak a villamos energiát, földgázt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés