Előfizetői tartalom

Fájdalmasan visszaesett a kínai külkereskedelem

Portfolio
Kína exportja éves szinten 4,6%-kal csökkent, ami 2016 óta az első egész éves csökkenést jelenti. Az ország kivitele tavaly 3,38 billió dollárt tett ki, ami elmaradt az előző évi rekordtól. A visszaesés a gyengülő globális keresletnek és a csökkenő áraknak tudható be, ami a világ második legnagyobb gazdaságának egyik fontos növekedési hajtóerejét érinti.

A világjárvány idején Kína exportja megugrott, mivel a távmunka a megnövekedett fogyasztói vásárlásokat táplálta. A lendület azonban alábbhagyott, amikor a kamatlábak emelkedtek, ami a kulcsfontosságú régiók, például Európa és az Egyesült Államok keresletének csökkenéséhez vezetett. Az egész éves import szintén 5,5%-kal csökkent, ami alacsony, alig 823 milliárd dolláros...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés