Előfizetői tartalom

Az Apple vezére csökkentette saját juttatását

Portfolio
Tim Cook, az Apple első embere a 2023-as pénzügyi évben 63,2 millió dolláros (21,8 milliárd forint) juttatási csomagot kapott, amely jóval alacsonyabb az egy évvel korábbi 99,4 millió dollárhoz képest. Ez a kompenzációcsökkentés nem a vállalat teljesítményének tudható be, Cook maga kért egy 40 százalékos csökkentést - írta meg az Apple Insider.

Az Apple legutóbbi, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott adataiból származó információk szerint Cook javadalmazása a pénzügyi évre 3 millió dolláros alapfizetést és 47 millió dolláros részvényjuttatásokat tartalmazott. Emellett 10,7 millió dollárt keresett nem részvényjellegű ösztönzőkön keresztül, és 2,5 millió dollárt kapott egyéb kompenzációként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés