Előfizetői tartalom

Úgy kiköltekezett a kormány, hogy három és fél éve nem volt ilyen kevés pénze

Portfolio
Decemberben 1528,4 milliárd forintra esett vissza a központi kormányzat likvid betéteinek állománya, ennél alacsonyabb összeg utoljára 2020 nyarán volt a kormány jegybanknál vezetett számláján – derül ki az MNB előzetes statisztikai mérlegéből. Ráadásul egy ennél is régebbi csúcsot is megdöntött a statisztika, ugyanis 2016 óta először fordult elő, hogy több legyen a kormány devizabetéteinek állománya, mint a forintban fennálló likvid tartalék.

A novemberi 1808,7 milliárd forintról 1528,4 milliárdra esett vissza a központi kormányzat betéteit tartalmazó kincstári egységes számla (kesz) állománya – olvasható az MNB előzetes statisztikai mérlegében. Ezzel a hóvégi állomány egy hónap alatt 280 milliárd forinttal csökkent, utoljára 2020 júliusában volt ennél alacsonyabb a kormányzati tartalékok összege. Még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés