Előfizetői tartalom

Váratlan nehézségbe ütközhet a kormány, átíródhatnak a tervek

Portfolio
Pletser Tamás az Indexnek adott interjúja során többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy amennyiben kiszélesedik a konfliktus a Szuezi-csatornánál és újabb közel-keleti válság alakul ki, az egekbe szökő olajárnak számos tovagyűrűző következménye lehet. Például akár az amerikai elnökválasztást is befolyásolhatja, de a magyar fogyasztók is megéreznék a 100 dolláros olajár hatását.

Békeidőben az Irán által kontrollált Hormuzi szorosnál naponta akár 25 millió hordós olajforgalom bonyolódik, míg a Vörös tengernél, a húszi lázadók által sakkban tartott Szuezi-csatornán napi 6 millió hordó olaj halad át. Amennyiben hosszan tartó leállás lesz ezeken a kulcsfontosságú kereskedelmi csatornákon, akkor az útvonalak tartósan Afrika felé terelődnek, a kontinens...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés