Előfizetői tartalom

Fontosat üzent az orosz vagyonelkobzás ügyében a Moody’s és az S&P

MTI
Azok az országok, amelyek államkötvényeit Oroszország vásárolta meg, nem minősülnének fizetésképtelennek a Moody's és az S&P Global hitelminősítő intézetek szerint, ha a nyugati kormányok úgy döntenének, hogy elkobozzák a 300 milliárd dollár értékű, külföldön befagyasztott orosz jegybanki tartalékokat – ezt az állásfoglalást adta ki szerdán a két hitelminősítő intézet.

Elsősorban az amerikai és brit politika szorgalmazza Moszkva Belgiumban és más európai országokban befagyasztott pénzügyi eszközeinek az elkobzását, amelyhez a jövő hónapban esedékes találkozón igyekeznek majd megszerezni a G7-ek szélesebb körű támogatását. Amikor a nemzetközi szankciók 2022 júniusában megakadályozták Moszkvát a kötvénytulajdonosok járandóságainak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés