Előfizetői tartalom

Keményen beleszállt az egészségügyi államtitkár a bérnővéreket közvetítő cégekbe

Portfolio
Az állami kórházakba munkaerő-közvetítő cégek által küldött bérnővérek alkalmazását megszüntette az állam, ennek következtében több osztály is csak részlegesen vagy teljesen leállt január elején. Takács Péter egészségügyi államtitkár szerint szürkezónás foglalkoztatást számoltak fel: a munkaközvetítők állítólag zsarolták a kórházakat, a kiközvetített dolgozókat pedig kizsákmányolták.

Takács a bérnővérek alkalmazásának megtiltása kapcsán a Magyar Nemzetnek azt mondta, az intézkedéssel a Belügyminisztérium célja, hogy tiszta helyzetet teremtsen az ágazatban. Szerinte ez "szürke zónás foglalkoztatás volt, mert a dolgozók általában a minimálbér környékére lettek bejelentve, a fizetésük egy része pedig borítékban, zsebbe érkezett."  Kapcsolódó cikkünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés