Előfizetői tartalom

Kihátrálhat Lengyelország az ukrán gabona elleni régiós egységfrontból

Portfolio
A román és a bolgár kormány által bevezetett gabonaimport engedélyezési rendszerhez hasonlót tervez Lengyelország is, hogy ezzel enyhítse Lengyelország és Ukrajna között kialakult feszültséget, illetve a hetek óta tartó blokádot a két ország határán – jelezte egy névtelen lengyel kormányzati illetékes a Reutersnek.

Románia egy olyan export-import engedélyezési rendszert vezetett be tavaly ősszel az ukrajnai gabonával kapcsolatos vitában, amelyben az importőröknek bizonyítaniuk kell, hogy a hazai szükséglet nem fedezhető, és ezért kell engedélyt kapniuk ukrán gabona behozatalára, de közvetítők nem kaphatnak engedélyt. Így tehát itt nem vámokról és importkvótákról van szó, hanem engedélyezési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés