Előfizetői tartalom

Bréking! – Hatalmas zöld kötvényt bocsát ma ki a magyar állam

Portfolio
A magyar Államadósság Kezelő Központ csütörtökön mandátumot adott egy euróalapú, 5,5 éves futamidejű zöld kötvény kibocsátására, amelyre rengeteg, 5,1 milliárd euró feletti vételi ajánlat ömlött be, és már meg is van néhány fontos paraméter a kibcsátásról – írja az IFR News. A tranzakció fényében már jobban érthető, hogy miért bukkant fel az ÁKK oldalán ma egy angol nyelvű befektetői tájékoztató, amiből kiszúrtuk, hogy tavaly év végére csak kis mértékben tudott csökkenni a GDP-arányos adósságráta.

Az ÁKK anyaga csak azt tartalmazta, hogy az idei első félévben a 2 milliárd dollárra tervezett dolláralapú nemzetközi kötvénykibocsátás mellett (ez végül 2,5 milliárd dolláros volumenben meg is valósult január elején) egy bechmark méretű zöld kötvény kibocsátása várható. Erre már nem is kell várni, hiszen ma meg is történik ennek a kibocsátása. A Reuters kötvénypiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés