Előfizetői tartalom

Továbbra is földön marad 40 Boeing az Alaska Airlines kötelékében

Portfolio
Az Alaska Airlines megerősítette, hogy vasárnapig felfüggeszti Boeing 737 MAX 9 típusú repülőgépeinek járatait. Erre a döntésre azért került sor, mert a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) aprólékosan felülvizsgálja az érintett 40 repülőgép vizsgálati adatait. Az összesen 171 repüléstilalom alatt álló repülőgép közül 40 esetében kötelező az újbóli ellenőrzés - írja a Reuters.

Ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy az ügynökség megalapozott döntést hozhasson arról, hogy a MAX 9-esek biztonságosan visszatérhetnek-e a forgalomba. Egy ilyen gépnek szakadt ki az ajtaja felszállás közben. Az Alaska és a United Airlines, a két amerikai légitársaság, amelyek ezt a modellt működtetik és számos járatot kellett törölniük a folyamatban lévő ellenőrzések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés