FONTOS Rendkívüli árváltozás jön a benzinkutakon
 
Előfizetői tartalom

Nagy Márton: duplázódhat 2030-ig a magyarországi FDI-állomány a keleti nyitás segítségével

Portfolio
A keleti nyitás politikája miatt a magyar export a GDP 100 százalékára emelkedhet 2030-ig, miközben megduplázódik a jelenleg 100 milliárd eurót kitevő FDI állomány – jelezte a Davosi Világgazdasági Fórumon tartott pénteki beszédében Nagy Márton. A nemzetgazdasági miniszter további előnyöket is kiemelt a közönségnek a keleti nyitás kapcsán, és újfent bírálta azt az uniós megközelítést, hogy visszatér a szigorú költségvetési szabályrendszerhez ahelyett, hogy költekezéssel élénkítene, és felvenné a versenyt az amerikai és kínai lazább fiskális, illetve támogatási politikával.

A nemzetgazdasági miniszter beszédének egyik központi eleme az volt a tárca közleménye szerint, hogy Magyarországnak ki kell használnia a kedvező földrajzi adottságait, hogy a keleti és nyugati gazdaságok és technológiák találkozási pontja legyen, és erre a jármű-, illetve az akkumulátoriparban példákat is említett a közönségnek (BMW, Mercedes, Audi, CATL, BYD). Rámutatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés