Előfizetői tartalom

Az újabb nemzetközi konfliktus hozza vissza a pusztító áremelkedést a boltokba?

Már a gazdaságban is komoly fennakadásokat okoz a jemeni húszi lázadók tevékenysége a Vörös-tengeren, hiszen egyre több cég számol be szállítási nehézségekről és átmeneti leállásokról. Közben a konfliktus miatt a szállítmányozási költségek jelentősen emelkedtek az elmúlt hetekben. A helyzet kezd hasonlítani 2021-hez, amikor a globális logisztika szinte összeomlott, hozzájárulva az infláció jelentős emelkedéséhez.

Nem viccelnek a jemeni húszik Hetek óta folyamatos támadás alatt vannak a Vörös-tengeren az amerikai és nyugat-európai teherhajók, az Irán által támogatott jemeni húszi lázadók ugyanis így akarnak revansot venni a Gázai-övezet izraeli offenzivája miatt. Amerikai és brit csapatok válaszul csapásokat mértek az ellenállók jemeni állásaira, azonban valószínűleg nem sikerül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés