Előfizetői tartalom

A béremelések verhetnek oda az európai kamatvágásoknak

Portfolio
Elemzők arra figyelmeztetnek, hogy az európai munkavállalók fizetésemelési követelései jelentősen késleltethetik az Európai Központi Bank korai kamatcsökkentését, amit Christine Lagarde, az EKB elnöke is kiemelt a várható kihívások között a davosi Világgazdasági Fórumon. Az euróövezeti jegybank már fenntartásait fejezte ki a bérek növekedése és azok az inflációra gyakorolt lehetséges kihatása miatt – írja a Financial Times.

Davosban mind Lagarde, mind Gita Gopinath, az IMF első vezérigazgató-helyettese is próbálta lehűteni a piacokat, amelyek egyre inkább bíznak egy korai kamatvágásban: a várható béremelések inflációs hatása korlátozza a központi bankok mozgásterét. Dirk Schumacher, aki jelenleg a francia Natixis banknál dolgozik és az EKB korábbi közgazdásza, úgy véli, hogy bár az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés