Előfizetői tartalom

Egyre többen keresnek munkát Magyarországon

Portfolio
2023 végén is tartott még az év során tapasztalt élénk munkavállalói aktivitás Magyarországon. Az utolsó negyedévben 20,9%-kal több pályázat érkezett a meghirdetett állásokra, mint az előző év azonos időszakában. Az ország két vármegyéjét leszámítva mindenhol nőtt a jelentkezések száma, a legnagyobb arányban Tolna, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest vármegyében – derült ki a Profession.hu legújabb negyedéves jelentéséből.

Az ország egész területén jellemző volt a megemelkedett munkavállalói aktivitás, kivéve Nógrád (-22,9%) és Bács-Kiskun (-10,2%) vármegyéket, ahol elmaradt a jelentkezések száma a tavalyitól. A legnagyobb növekedés Tolna (60,1%), Szabolcs-Szatmár-Bereg (47,1%), Pest (45%), valamint Békés (43,4%) vármegyékben volt. A beérkezett pályázatok száma a legnagyobb mértékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés