Előfizetői tartalom

Napokon belül teljesen megváltozhat a jövőről alkotott képünk

Portfolio
Beindul az év a jegybankok számára is, a héten jönnek az első kamatdöntések, melyek közül legfontosabb az EKB csütörtöki döntése lesz. A jegybank eseménye kiemelten fontos lesz, mert teljesen új üzenetet kaphatunk a kamatkilátásokról a vörös-tengeri folyamatokra reagálva, ami alapvetően átrajzolná a várakozásokat. Emellett részletes képet kapunk még az államháztartás 2023-as számairól, de jönnek konjuknktúra-mutatók a világ legnagyobb gazdaságaiból is.

Hétfőn érkezik a 2023-as államháztartási helyzet részletes bontásban a Pénzügyminisztérium jóvoltából, emellett a kínai jegybank megkezdi a kamatdöntéseket. Kedden kereseti adatok érkeznek novemberből, jön a japán jegybank kamatdöntése, az Európai Központi Bank pedig közzéteszi hitelezési felmérését. Emellett az Európai Bizottság hangulatindexet is közöl, de az ehhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés