Előfizetői tartalom

Döcögős pályán halad idén a világgazdaság, aztán szépen élénkülhet a növekedés

MTI
Idén várhatóan 2,6%-os lehet a globális GDP-növekedés a tavalyi 2,7% után, aztán a jövő évtől érdemi élénkülésre számít több, mint ezer gazdasági szakértő – derült ki az ifo német gazdaságkutató intézet és az Institut für Schweizer Wirtschaftspolitik svájci gazdaságpolitikai intézet kedden publikált felmérésének adataiból.

A negyedévente végzett felmérésben (Economic Experts Survey - EES) a tavalyi év negyedik negyedévében 124 ország 1431 gazdasági szakértője vett részt 2023. december 7. és 21. között. A magas infláció, a geopolitikai konfliktusok és az ellátási láncok folyamatosan fennálló zavarai miatt a világ számos régiója ismét bizonytalan gazdasági fejleményekkel néz szembe az elkövetkező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés