Előfizetői tartalom

Sokkot kapott a belső fogyasztás Magyarországon – Fájdalmas volt a választási osztogatás

Látványosan nem tud talpra állni a magyar kiskereskedelmi forgalom: 2023-ban gyakorlatilag a 2021-es volument hozta végig, a 2022-es kiugrás pedig részben az üzemanyagár-stopnak, részben pedig a választás előtt kiosztott helikopterpénznek köszönhető. A fogyasztás drámai mértékben zuhant itthon miközben Európában a koronavírus-járvány utáni kilábalást követően sikerült szinten tartani a boltok forgalmát. 2024-ben jöhet a fordulat Magyarországon is, miután a dolgozók megkapják az emelt béreiket.

Az elmúlt évek gazdaságpolitikáját érintő kritika látszik beigazolódni a kiskereskedelmi adatok láttán. A kormány ugyanis a választások előtt klasszikus osztogató politikát folytatott, amelyek egy időre olajat öntöttek ugyan a fogyasztásra, de – más okok mellett – rendkívüli mértékben megemelték az inflációt. Ilyen intézkedés volt a gyerekesek személyi jövedelmadójának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés